JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
KERANA APPLE BASAU KO NYAHKAN AKU!!....
Thursday, 12 April 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Dah lama jugak Kak ELL tak balik umah nie...asyik duk kat luar jer...huhuhuhu...Kak ELL tak berapa nak seronok sangatlah sejak kebelakangan nie...ntah knapa ntah Kak ELL pun tak tau lah...banyak masa Kak ELL dihabiskan dengan kisah lama...flashback mode activated lah katakan...tue yang kadang2 kisah yang tak brapa nak best yang dok mengganggu fikiran tue...

Macam2 kisah kan dalam kehidupan kita seharian...ada suka, ada duka, ada yang menyakitkan hati, ada yang menyenangkan hati...macam2lah...susah nak describe kan satu persatu...tapi yang Kak ELL sedang dok fikirkan nie adalah sikit yang bersangkut paut dengan hati...hati yang tak brapa nak gumbira.....ko ni Kak ELL tak buley ker nak cakap straight to the point...cakap jer ler...SEDEY...hah! kan senang habis crita......huhuhuhuhu...

Memang Kak ELL sedey sangat..sedey bila orang buat Kak ELL mcm nie...Kak Ell sikit punyalah sayang kat die..tapi disebabkan pompuan die sanggup NYAH Kak ELL dalam kehidupan die...siap tulis kat status FB lagi.."NYAH KO DARI KEHIDUPAN AKU"...dah lupa ker die kat jasa2 yang Kak ELL dah curahkan kat die...dah lupa die kat kasih sayang yang Kak ELL berikan pada die..dah lupa ker???...kenapa begitu cepat ko lupakan Kak ELL ya??...kenapa begitu pantas ko membuang Kak ELL dalam memori hidup ko ya??...benci sangat ker ko pada Kak ELL nie...salah ker Kak ELL menasihati ko sampai sanggup ko perlakukan sedemikian rupa?...hanya kerana pompuan tue ko sanggup mengubah sikap diri ko...sungguh tak ku sangka begitu kuat rupanya pengaruh si perempuan jahanam tue dalam hidup ko...perempuan perampas tue jugak yang ko gila2 kan...perempuan yang menutup perangai jahatnya dengan sehelai tudung yang berlilit dikepala itu yang ko sanjung...kalau itulah pilihan ko...ko pergilah...pergilah...pergilah jahanam bersama sama dengan perempuan laknat terkutuk itu....

Sekarang nie ko tengah happy kan..tengah berseronok dengan barang barukan..cinta baru berbau harum dan masih lagi mekar menguntum ditaman hati ko kan...semuanya maniskan...tunggulah sikit hari lagi ko akan tau macammana buruknye perangai si perempuan kaki kikis tue...perempuan mata duitan tue..perempuan yang tak takde maruah diri tue...tungguuuu ajelah ko tungguuuuu....hebat sangatkah si APPLE tue...cantik sangat kah die...beriman sangatkah die..kalau beriman pun takkan lah sanggup rampas hak orangkan...berbudi bahasa sangatkah die..oppsss kalau berbudi bahasa takkanlah mulut macam puaka kat FB tue kan...hahahaha...kesian aku tengok pompuan macam nie...POMPUAN DESPERATE lah katakan...so tak bolehlah akak nak tolongkan....wowowowowo....panas beb!! PANASSSS

Memang ko boleh NYAH kan aku dari FB ko...tapi ko boley ker NYAH kan aku dari memori hidup ko..."Pisang Emas Dibawa Belayar..Masak Sebiji Diatas Peti..Hutang Emas Boleh Dibayar..HUTANG BUDI DIBAWA MATI".....ko boleh senang2 lupa ker tentang HUTANG BUDI nie...kalau aku lah kan aku tak mudah lupa dengan orang yang dah banyak berbudi kat aku...hutang budi tak boleh dibayar dengan wang ringgit dikk oiii...hutang budi dibawa mati....sampai bila2 kita akan tetap mengingati orang yang dah byk berbudi kat kita terutama sekali berbudi bila time kita sakit....adoiiiiii!!!...so berterimakasihlah ya kat orang2 yang dah berbudi nie...

Aku tidak pernah mengharapkan ko kembali, tapi aku nak ko sedar atas apa yang telah ko lakukan...ko bodoh2kan kami semua, ko ayatkan kami semua, ko tunjukkan sikap baikmu pada kami semua...rupa2nya ko hanya berlakon semata mata....mantoppp sungguh lakonan mu itu...manis tersusun rapi semua ayat2mu itu...hebat gerak gerimu...sehingga membuatkan kamu semua terpedaya...terpedaya dengan persembahan drama lakonan mu itu....

Tapi takpa...ALLAH maha adil dan saksama...ALLAH maha melihat, ALLAH maha mendengar..ALLAH ada segala galanya...ko buatlah apa saja yang ko suka...kerana setiap perbuatan jahatmu itu akan dibalas jua suatu hari nanti...hanya masa saja yang akan menentukan....bergumbiralah sekarang...ketawalah sekarang..kerana gumbiramu itu akan bertukar menjadi sedey pabila tiba masanya nanti, dan ketawamu itu akan bertukar menjadi tangisan yang disusuli dengan penyesalan dan tidak akan ada penghujungnya.....disitulah baru ko akan mencari & ko akan mula mengenali yang mana intan dan yang mana kaca...dan pada saat itu tiadalah lagi gunanya pencarian ko itu, penyesalan ko itu, kerana pintu hati kami semua dah tertutup rapat buat ko untuk kini dan selamanya....

"SESAL DAHULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA"..

Hope U Ollzzz Happy Viewing & Enjoy Reading.....






Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit