JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
TIPS 3K TUK KO EPPA...NAH!!! AMEKKKK....
Sunday, 12 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Ceria ceriakan harimu..senyum senyumlah selalu...korang happy tak hari nie?..kalau happy alhamdulillah....

Kak Ell nak bagi tips kat ko nie Eppa...hishhh si Eppa nie..baru jer semlam cite pasal dilema takut ditinggalkan kekasih....nie hari nie pulak sibuk nak kan tips macam mana supaya tak boring dalam perhubungan...adoiiii!!! fening kapla ini macam dikkk fening....hahahaha...tak pelah...nanti Kak ELL cuba kupaskan satu persatu ya mengikut pengalaman....amboiiii!!! hebat ko Kak ELL banyak pengalaman gitu...

Sapa namo boypren ko tue Eppa?...bibuttt..bibootttt, bebettt,,,Kak ELL lupalah...(buat2 lupa sebenarnyer)...hehehhe...macam nielah bila korang bersetuju untuk couple maknanya masing2 dah saling suka menyukai..faham memahami...dah setuju untuk give and take dalam segala hal..percaya mempercayai...serasi...jujur diantara satu sama lain..sharing dan macam2 lagi perjanjian yang korang buat....oppssss!!! perjanjian yang baik2 jer tau...yang tak baik tue takmo buat K....


Nah!! Eppa nak sangatkan tips macam mana tak boring...ok baca betul2 pastu praktikkan K...1)  PERHATIAN - Selalulah ambil tau tentang pasangan kita nie...share cerita...cari satu topik yang korang boleh berbalas balas pendapat......2)  TELEFON, supaya kita selalu dengar suara die dan die pun dengar jugak suare kita...bila telpon tue control lah sikit suare tue...nada biar ala2 romantis gitu...jangan pulak maso ko lepas bangun tido ko call die...mau sore yang lunak merdu tue jadi garau....3) SMS - hantarlah SMS selalu wish lah Assalammualaikum ker,..Apa khabar ker,..selamat pagi ker,...selamat malam ker,...at least berbunyi jugaklah H/P die tue...4) DATE - date bila korang rasa perlu...pg keluar tengok wayang ker, makan2 ker, window2 shop ker...saje2 keluar supaya korang boleh refresh hubungan korang tue supaya tak duk terpengap jer.....5) HADIAH - bagilah hadiah yang ala kadar jer bila tiba tarikh2 yang tertentu...tarikh kelahiran ker,..tarikh hubungan korang terjalin ker,..takpayah lah korang nak bagi hadiah mahal2..yang penting tue ingatan kita pada tarikh2 tersebut....

Perkara2 diatas tue takyah ko buat selalu...mcm telefom tue ok lagi...call hari2 tapi takyah lah bergayut sampai patah lak dahan pokok tue...cakap sikit jer dah lah...kang hari2 ko call kang takut bosan lah pulak...dr cerita yang menarik kang melalut sampai pada entah apa2 cerita..last2 gaduh kat dlm phone....


DATE itu mesti...sesekali tue bolehlah keluar, berjumpalah katakan...nak jugak jumpa kan tuk melepaskan rindu..Wahhh!! kelassss gitu!!...bila sesekali jumpa perasaan sayang & rindu tue akan membuak buak...rasa taknak berpisah pun ada...tapi opppssss!!! tak boley dikkk tak boley...kena pisah jugak...sebab tuelah masa korang berjumpa tue korang harus hargai masa tue...hargai pertemuan tue..anggaplah pertemuan tue pertemuan yang paling indah tuk korang...ceritalah yang menarik2 jer...hindarkan perbualan2 yang boleh mendatangkan perselisihan faham, pergaduhan,...kerana iainya akan membuatkan mood korang spoil sepanjang hari jer dikkkk....

HADIAH - pulak cukuplah sekadar yang korang mampu...jangan bagi yang mahal sangat nanti bila dah clash takut pulak iainya menjadi bahan ungkitan...adoiii!! panas punggung kita duduk dikkk...kok orang asyik sebut jer apa yang die dah bagi...takmo,...takmo...tak suke....Hadiah tue biarlah ikhlas dari hati kita...sebab sesuatu benda yang ikhlas nie iainya akan kekal lama...kalau bagi hadiah setakat nak menunjuk nunjuk yang kita mampu, yang kita mewah baik tak payah K...sikap sebegini tak akan kekal lama...kalau dah banyak sangat duit tue...baik simpan jer tuk buat duit hantaran sok...hehehhehe...

So akhir sekali..KEJUJURAN itu penting dikkk dalam hubungan...jujur lah dalam setiap apa yang kita lakukan...KEPERCAYAAN...jangan buat pasangan kita hilang kepercayaan kepada kita...sekali orang dah tak percaya susah dikkkk...sebab setiap hal baik yang kita lakukan akan berubah menjadi sangsi...so hindarkan...KESETIAAN..bila dah ucapkan tue haruslah kotakan...jangan depan kita 1000x ucapan setia keluar...tapi bila belakang kita nahhh!!! 1000x tak setianya sidia...adoiiiii...sakit dikk sakittt...K

Amalkan perkara2 3K nie ya...insyaallah hubungan ko akan kekal lama dan bahagia...kalau nampak die mcm dah nak terkeluar dari simpang 3K nie...cepat2 lah ko tarik die balik ya dikkk...jangan sampai die terjerumus kat dalam simpang 3P pulak.....(3P- Pelakon, Pendusta & Pemusnah)... OK ....  to be continued

Hope U Olllzzz Enjoy Reading



Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit