JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
CAYANG KAT KO 'DOUBLE B'
Sunday, 5 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Salam Maulidur Rasul buat semua pembaca blog Kak ELL nie...Ada ker pembaca??? entahlah, kalau takde pun tak per ucap tuk diri sendiri pun ok gak..hehehe

Kak ELL sekarang nie berada kat Kuantan..dah lima hari dah Kak ELL kat sini...hari nie rasa2nyer Kak ELL balik kot semula ke teratak Kak ELL kat Selangor tue...lama2 duk kat tempat orang nie kadang2 boleh mendatangkan suatu kebosanan jugak...almaklumlah tempat orang...sebab tuelah ada pepatah yang mengatakan "Hujan emas dinegeri orang..hujan batu dinegeri sendiri...walau macammana bersilau & bersinar pun negeri orang lebih baik jugak sinaran & silauan itu datangnyer dari negeri sendiri...."memandai jer ko tukar kan Kak ELL"....

Kak ELL dah betul2 terasa rindu kat umah nie...Ohh!!! umah apalah khabar ko agaknyer ya?...dah lima hari aku tak kemas mesti berhabuk lah tue...ntah2 Kak ELL masuk jer kat dalam tue dah bergayut gayutan sarang labah2...sawang2 pun merata ratalah kat bumbung tue...hehehe...tue takpelah jugak perkara yang senang & sekejap jer nak settle....nie anak2 Kak ELL nie....adoiiiiii!!!!


Hah!!..yang nielah anak2 Kak ELL...si Bingo & Benjy...comel tak?? Apalah khabarnye dua2 ekor nie...camnelah dengan makanan diorang yang Kak ELL tinggalkan...yang Kak Ell nak tau sangat tue macam manalah dengan tempat "oork oork" die...(toilet die lerrr)...adoiiii mesti dah bau harum semerbak dahhhhh...

Tulah susahnyer kalau kita pelihara haiwan2 kesayangan nie...masalahnyer macam nielah..nak berjalan lama2...hah!! kan kesian tue mereka kena tinggal...tang makanan tue oklah lagi...penuhkan stok satu bekas die dah kira ok dah buleylah tahan seminggu...nie tang tentang tempat pembuangan nie...tue ajelah masalahnyer....tapi kalau tak bela pulak kadang2 tue terasa sunyi lah pulak kat umahhh...kalau ada si 'double B' nie buleylah jugak jadi kawan2 tuk berborak dan tuk meluahkan perasaan kita walaupun die tak paham....at least adalah jugak sepasang mata yang melihat muka kita nie masa kita bercerita....bak kata orang tue takde lah kita nie bercakap dengan dinding...hehehehehe

Tapi awass!! ya jangan lah pulak korang p lepaskan geram kat haiwan kesayangan tue...kesian die...sebabkan korang marah kat pakwe...korang p lepaskan geram korang tu kat si haiwan kesayangan nie...korang p campak bukulah...korang p belasah dielah...korang p selubung dielah...takmo2 buat camtu kat die K...jangan cederakan die K...sian die...


Hah!!! kan dah cedera dah...sian die jalan tertengkot tengkot...tak rasa bersalah ker korang buat die macam tue...die pun nak hidup jugak.. tapi kan kadang2 tue Kak ELL nampakkan diorang nie buat kucing2 tue macam sampah jer, diorang pukullah, buanglah, tendang2 lah...apalah salahnyer halau jer kucing2 tue dengan suara...shooohhhhhhh!!!! shoooohhhhh!! kan senang.....kucing2 nie pun nak hidup jugak...sian die...huhuhu....
Kak ELL memang sayang sesangat kat haiwan2 yang lemah nie...die manja..die very fragile, ce belai ce belai die mesti korang akan rasa tenang sangat...bila korang usap2 badan die iainya boleh kurangkan tekanan jantung kurang tau...kurangkan stress...kirakan macam satu terapilah tuk jantung kita...hehehehe...so jom kita buat terapi nie sama2 K...

Oklaylah...Bingo & Benjy tunggu atuk sampai ya, atuk cayang die...Ala tomey2...meh sini cayang atuk mehhh!! meowwwwwww!!....

So sayangilah haiwan2 nie macam korang sayang apa benda sekalipun yang korang sayang K...kalau korang tak suka pun haiwan2 nie korang buat2 tak nampak jer K...takyah cederakan mereka...biarkan mereka dengan dunia mereka & korang semua dengan dunia korang...

"Hidup Kita semua hanyalah sekadar menumpang jer dibumi ALLAH nie...setiap benda yang bernyawa berhak untuk merasakan kenikmatan hidup didunia ini...jadi berkongsilah...."

Hope U Olllzzz Enjoy Reading...



Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit