JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
BIASA BIASA JER BILA BERCINTA...
Saturday, 11 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!!
Selamat Pagi semua..Ni hao Ma?...dah breakfast semua?...Harapan Kak ELL semoga kesihatan korang hari ini lebih baik dari semalam...wahh!!! Kak ELL pepagi lagi ko jadi Dr Fadhillah Kamsah...bagus3x teruskan...hehehhee...

Nie Kak ELL nak ceritakan pasal semalam nie...yalah hari semalam dan sebelumnya dah tentulah ada cerita...hari nie dengan keesokkan harinya belum tentu lagi cerita apa yang akan kita lalui..kan..kan..kan....so Kak ELL start crita K....

Semalam adalah sorang kawan FB Kak ELL nama die Eppa.....Si Eppa nie masih muda remaja lagi...bak kata orang tue apa..pokok yang baru nak belajar berbuah...hehehhe...bukan macam ko Kak ELL...pokok yang dah nak tumbang...eheh! ye ker Kak ELL dah macam tue, tak baik tau korang nie semua.......Jap!!..Jap!!...Kak ELL 'tanya sama pokokkkkkkk....apa sebab tumbangggg'.....kehkehkeh

Si Eppa nie sebenarnya dalam dilema...yalah dilema orang tengah bercinta...takut cinta die putus di tengah2 jalan..putus di tengah2 jalan ok lagi eppa oiiii!!...boleh reverse balik tak lerrr jauh sangat...nie kalau putus  putus dihujung jalan nie.....hah!!..masakkkk lomak cili api ko dik oiii!!...sah! ler ko dapat free 'TITLE'....

Orang kalau tengah bercinta semuanya indah belaka...kentut busuk pun kata wangi...adoiii!!!....lagi satu bila tiba tang angau nyer tue...mulalah tengok gambau jer memanjang...nak tido tgk gambau...nak makan tgk gambau...nak "onrk onrk" (dlm toilet lerrr) pun bwk gambau juga....pendekkata mana2 pegi lerrr bawak gambau...kalau lah gambau tue bersuara..."Oii!  Cik Eppa oiii!!...yang ko bawak aku sekali dlm toilet nak buat apa??....busukkkk lerrrr"....hehehehhe....lagi satu kalau dah nengok gambau tue bukan setakat nengok jer siap berkata kata lagi ngan gambau tue..."I love U lah...I missed U lah...I takkan tinggalkan U lah"...macam2 lagilah ada tue yang sampai nak terkeluar jantung dek sayang nyer pada si buah hati pengarang jantung nie....adoiiiii!!!...CINTA OH CINTA..betapa sukarnya nak kugambarkan betapa hebatnya terkena panahan CINTA!!


Semalam adalah si EPPA cakap ngan Kak ELL...die kata petua untuk orang yang nak setia nie...kalau jalan2 tue nampak lelaki ker pompuan lain ker tunduk bawah jangan pandang supaya hati tak berubah!!..."eleh! ko ingat die buleh ikut ker saranan ko tue Eppa?...huhhh!!...die akan ikut bila jenjalan dengan ko jer...pastu ko takde,.. die akan buat jugak"....banyak dah contoh yang Kak ELL tengok...sebab tue ko tengok ya...lelaki..bila die clash jer dalam sekelip mata jer die dah ada yang lain dah...sebab masa die kawan ngan ko die senyap2 jer tau ada simpan spare tyre...supaya senang...kalau yang nie merajuk die buley bawak yang ini...tapi kalau perempuan susah sikit...kita orang pompuan nie ada harga diri yang tinggi sikit...sebab tue 99% wanita bila dah berkahwin die akan fokuskan diri dia pada keluarga....susah lah nak jumpa wanita yang bila dah berpisah jer akan mencari pasangannyer dan berkahwin semula dalam masa yang singkat....contohnyer dah ada kan..Kak ELL bagi 2-3 contoh lah erk...tgk NORA DANISH tue...sampai sekarang single tapi laki die dah nak kawin dah...tgk ABBY ABADI tue single jugak..& laki die dah menggedik jugak....nampakkan..."wowowo...Kak ELL ko pakai nama artis tue sebagai contoh"...."yalah kang Kak ELL pakai nama TEMAH ngan si PEAH kang ko kenal ker???...(sape pulak si Temah & Peah tue...aku kenal ker??)...hehehehe

So dunia percintaan masa remaja boleh dikategorikan sebagai dunia mainan...korang rasa seronok sangat sebab korang tak perlu fikirkan hal yang lain2, yang korang tau hari sabtu jer ada DATE...tengok wayang, makan2, fuhhhh!! sronokkan...hah!! nampakkan  perjalanan cinta dunia mainan, maksudnyer cinta yang sementara...CINTA MONYET.....

Jangan risau DIK, masih jauh lagi perjalanan hidup korang,...Suatu hari nanti korang akan betul-betul temui cinta sejati korang,.. BILA??? ...Hah! bila korang dah mula pikul bebanan dibahu korang sendiri...sekarang nie bebanan korang masih lagi diatas bahu orang tua korang kan..kan..kan.....rasa cinta yang sebenarnya tue  akan timbul bila korang betul2 dah rasa ada tanggungjawab sendiri, dah berkemampuan, dah ada kedudukan, rasa ingin memiliki dan sekaligus dimiliki., oppsss!! rasa dah tua pun iya jugak..hahahaha....
Perghhhh!!!...Hah!!! barulah real beb....semuanya diatas usaha sendiri....sekarang kalau bercinta apa kelasss dek oiiii??? takde umpphhhh!!...duit belanja girlfren pun masih lagi mak bapak punya walaupun mak bapak kita yang bagi kita tiap2 bulan...tapi duit tue masih lagi atas usaha mereka bukannya kita....ok...clear....

So sekarang nie nasihat Kak ELL, ko kawan jer lah dulu ngan kawan ko tue....saper..bibutt..biboottt, bebetttt...hehehhe....kawanlah se istimewa mana pun tapi janganlah pulak ko p terjun kan diri ko dalam diri die pulak Dik oiii...maksud terjun disini ialah...janganlah ko bermati matian pulak sayang & cinta kat die sorang sampaikan ko tak hiraukan member2 ko yang lain pulak....takmo...takmo..takmo cenggitu...walaupun ko kawan dengan die, tapi kawan ko yang lain tetap kawan dik ya...jangan hilang kawan setia ketawa ko, kawan  setia bicara ko, kawan setia yang selalu menjadi pendengar ko, hanya disebabkan kasih & cinta pada yang dipuja...takut nanti bila ko dah merana, susah ko nak cari balik kawan2 ko yang setia nie...ok...

"Seorang sahabat merupakan sekeping wang kertas susah untuk diperoleh tetapi senang untuk dibuang....Bercintalah pada landasan yang betul.... cinta,..cinta jugak tapi jangan lupa cinta kita pada yang satu ya"....AMIN


Hope U Ollzzz Enjoy Reading..


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit