JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
BERANGAN LAH KO..ADOIII!!!
Saturday, 4 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Hari yang begitu indah ..cuaca yang begitu nyaman..senyuman manis terukir..hati berbunga mekar...wahhh!!! dasyhat betul pulak ayat pembuka ko Kak ELL....hehehe

"Apa cer hari nie Kak ELL??"...."shhhhhhh!!!! Kak ELL tengah berangan-angan nie...korang takde angan-angan ker...kalau ada jomlah kita berangan bersama-sama...opppssss tapi angan-angankan yang baik2 jer tau..."


"Dulu adalah masa tue Kak ELL berangan untuk menjadi orang yang sangat berjaya...berjaya dalam hidup..berjaya dalam kerjaya..tapi sayang seribu kali sayang angan2 Kak ELL tue tak kesampaian lah..apa orang kata tue...angan2 yang hangat2 tahi ayam jer"...huhuhu

"Macammana dengan korang ada angan2 tak?..kalau korang ada angan2 korang haruslah kejar angan2 tue ya..jangan bagi terlepas..kalau dah terlepas angan2 tue..nanti korang akan menyesal...tangkap dulu angan2 tue..paku kan die kat dalam minda & harapan korang..pahatkan die dalam hati..lepas tue barulah korang bina..korang bangunkan supaya menjadi sebuah mahkota yang tersergam indah untuk korang banggakan suatu hari nanti.

Kalau kita berangan angan tue janganlah kita fikirkan yang negative ya.."ishhhh aku nie asyik berangan-angan jer..boleh ke angan2 aku jadi kenyataan"?...hah!! nie yang salah nie..bagi Kak ELL lah kan kalau kita dah berangan-angan tue mestilah kita akan usahakan dan dah tentulah jawapannya "BOLEH" kan..kan..kan..mcm lagu nie...

Jika kau fikirkan kau boleh,
kau hampir boleh melakukan,
jika kau fikir ragu-ragu,
usahamu tidak menentu,..

Tue lah terjadi kat Kak ELL, buat sesuatu semuanya ragu ragu..boleh ker aku nie??..belajar udah lerr tak menjadi..tapi angan-angan tinggi.. lagi satu bila kita dah berangan tinggi2..bila tak dapat dikecapi..hah!! mulalah ada suara2 yang menyampuk...tulah ko berangan tinggi sangat.."takyah lah jadi macam angan2 MAT JENIN!! "...nah!! tu dia...tak ker sakit hati kita mendengarnya...tue yang langsung Kak ELL patah semangat tue...tapi bila sekarang nie kita flashback balik...alamakkk!! menyesalnyer aku..kalau lah dulu aku tak pedulikan kata2 dari suara2 yang menyampuk nie..mesti sekarang nie aku dah berjaya kan..kan..kan...dah takde rezeki habis nak wat camno...hehehe ....ko jadilah apa yang ko jadi sekarang nie Kak ELL, the most important is just be yourself...at least U happy kan.

Lagi satu Kak ELL nak ingatkan korang sume...

Jika kau fikirkan kemenangan,
kau hampiri kejayaan,
jika kau fikirkan kekalahan,
kau hampiri kegagalan...

Oleh itu korang teruskanlah niat korang tue ya, niat yang datang dari hati yang suci & semangat yang kental pasti akan beroleh kejayaan...fikirkan yang terbaik tuk diri sendiri, jangan fikirkan suara2 dari orang2 yang dengki...kerana iainya boleh memusnahkan diri..



Engkaulah apa yang kau fikirkan,
terkandung dalam pemikiran,
berfikir boleh melakukan,
Engkau BOLEH!!

"Yessss engkau BOLEH.....tapi Kak ELL nie sampai lah nie tak BOLEH BOLEH nie apa cer?"..."tak boleh apa tue Kak ELL/"....tak boleh nak kuruskan badan lerrrrr....Adoiii!!!!....kahkahkahkah...

Hope U Olllzzz Enjoy Reading.


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit