JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
APA??? ADA KELAS???
Saturday, 11 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Salam Sore buat semua warga blogger...ataupun warga facebook yang sape2 singgah membaca tue....hehehhe...Panas dan penat gile Kak ELL hari ini...sampaikan dah tak tau dah nak buat apa...last2 proooppp!! terhempas Kak ELL disini....ngadap lappy, ngadap blog...dan terus jejari lentik menari nari...ktik..ktak...ktik..ktak...

Wowowowo!!! Hah!! baru Kak ELL ingat besok pagi Kak ELL ada kelas lah...kelas bakery...10am-1pm...perghhh!! 3 jam tue...masakkkk..."Oiii!! Kak ELL ko nak pegi mana tue....kata nak pegi bakery kelas.. salah accessories yang dibawak tue...apahal Kak ELL bawak sudu & garfu plak ...nak belajar buat kek ke nak  p makan??..."...."Hishhhh!! budak2 betullah ko nie Petum...sambil nyelam sambil minum air lerrr...belajar,..belajar jugak...kang kek yang dah masak tue Kak ELL makan lerrr....tue pasal lah Kak ELL  standby bawak sudu & garfu ...adoiii!! Petum Petum...sebab tue lah ko sampai ke hari nie tak pandai2....kehkehkeh."


Hai!! tak tau lah apa nak jadi besok...ntah menjadi ke tidak kek yang Kak ELL buat nanti...ada 3 macam jenis kek pulak tue...semuanya hingga menjilat jari...."ko Kak ELL kok bab2 makan nie memang semuanya menjilat jari"...."hehehhe...mestilah bukan ke hidup untuk makan...makan untuk hidup...hah!! selagi boleh makan nie kita makan sok bila dah tiba masanya tak boley makan hah!! barulah kita tak makan....terkulat kulat lah ko sok kat situ tengok orang lain makan"....


Tadaaaa....dah siap dah kek Kak ELL...kalau korang sume nak rase meh lah sini....kalau setakat kek tempek2 nie boleylah Kak ELL buat...senang jer resepinya sukatan pakai sukatan cawan jer...kek yang besok Kak ELL nak p belajaq nie lain sikit jenisnya...kek Omputih....nak nyebutnyer pun bergulung lidah....hahahahaha...korang tunggu jee lah heh...nanti Kak ELL buat entry tentang kelas Kak ELL tue...

Sapalah agaknyer ya kawan baru yang bakal Kak ELL jumpa esok....ada ker yang baya baya Kak ELL nie???....arghhh!! itu tak penting yang penting aku niekan nak p belajor...tak kisah lah sapa yang attend kelas tue esok...bukan ke Kak ELL suka kalau kenal dengan ramai orang?...hah!! p lah kenal...hehehehe

Oklah besok Kak ELL nak fokuslah pada subjek kat kelas tue...dah bayor..so kenalah fokus...ambil ilmu serapkan dalam minda lepas tue praktikkan.  Barulah buley jadi baker yang berjaya...perghhhh!!!!..Bila dah mahir nanti buleylah Kak ELL bukak business Kak ELL sendiri kan..kan..kan...sekarang nie Kak ELL tengah mula dari bawah lah nie...kena buat rancangan sendiri....apa kata orang tue PLKN....oppsssss!!! bukan PLKN khidmat negara tue bukannnn....nie PLKN lain nie PLKN Kak ELL cipta sendiri...hehehehe...PLAN...kita kenalah plan dulu,  pastu barulah buat LATIHAN....bila dah ada KEMAHIRAN....barulah kita NIAGAKAN produk kita tue....amacam bagus tak idea Kak ELL nie?...barulah kita boleh menjadi seorang usahawan yang berjaya...itulah impian Kak ELL sebenarnya...insyaallah ok insyaallah...nanti korang jangan lupa doakan agar usaha Kak ELL membuahkan hasilnya ya....


Inilah dia harapan Kak ELL suatu hari nanti...berjaya atau tidak memiliki sepertimana yang dihajati semuanya bergantung pada kemampuan diri kita sendiri...masih belum terlewat untuk kita merancang...kita hanya merancang tapi tuhan yang akan menentukan...

"Harapan akan terus menerus tumbuh dalam dada kita sebagai manusia...oleh itu tetaplah merangkak seperti biasa, pasti tercapai juga keinginan kita suatu hari nanti...insyaallah".

Hope U Olllzzz Enjoy Reading



Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit