JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
BISA TERUBATKAH KESUNYIAN DIHATI????
Monday, 13 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!
Apa Khabar korang semua sehat?...Kalau korang sehat macam tue jugaklah dengan Kak ELL alhamdulillah...tapi hari nie mood Kak ELL macam rase sedey sikitlah tak taulah kenapa...tetiba jer perasaan Kak ELL jatuh merundum hari nie...ada sikit tacing2 lah ini feeling....adoiiii!!!

Kadang2 bila Kak ELL duduk sorang2 nie kan...fikiran Kak ELL mulalah merewang entah kemana...habis semua kenangan masa2 lalu Kak ELL terjah...tue yang kenkadang bila kita flashback semua kisah silam tue yang  boleh buat kita feeling habis habisan tue...almaklumlah banyak kan kisah2 yang gembira dan kisah2 sedih...tak kiralah ketika kita bersama keluarga ker, teman2 ker, orang2 sekeliling ker..pendekkata apa saja kisah yang kita lalui,.. susah, senang, suka duka...

Dulu, pernah suatu ketika tue, Kak ELL rasa gembira sangat...bersama keluarga tercinta, bersama rakan2 sekolah, ..semua yang Kak ELL lalui begitu berbau harum sekali seolah olah tiada masalah langsung, kami bergelak ketawa tak mengira masa, hari2 kami,.. kami habiskan dengan semua perkara2 yang indah belaka..tapi!!! kini...kegembiraan itu seolah olah hilang..semakin hari terasa semakin jauh iainya pergi meninggalakn Kak ELL... mana perginya hari2 itu???...Mana???

Sunyi mula menyelubungi diri Kak ELL sejak kebelakangan nie...kenapa erkk??...aikkk!! Kak ELL umah ko kan dekat dengan jalanraya pun sunyi jugak ker"?.... "dik.. sorry to say bukan sunyi tu yang Kak ELL maksudkan tapi perasaan sunyi tue yang terjah secara tiba2"...sunyi seolah olah...hidup sorang2...macam mana nak cakap eh!!...Hah!! macam nielah...takde tempat nak mengadu...nak berkongsi..nak meluahkan segala perasaan sedih ker, gembira ker, susah ker, senang ker,....dulu bolehlah masa arwah mak Kak ELL ada bolehlah Kak ELL luahkan, ceritakan segala yang tak tertanggung lagi...kini semenjak die dah pergi...semuanya seolah olah terhenti...terhenti dikkk....terhentiiiii.............

"Mak!! mak tau tak setiap kali orang pegi ziarah kubur mak kan..orang akan ceritakan apa yang orang rasa...tapi hanya dalam hati mak...dalam hati jer...sebab tulah bila orang datangkan kan mesti orang nangis...sebab terlalu banyak kisah yang orang nak critakan mak...banyakkkk sangatttt"....


Tapi!!.. sekarang ni  Kak ELL nak luahkan pada siapa ya???.... susah nak cari orang yang boleh menyimpan rahsia...susahhh!! crita hari nie esok lusa sampailah kat telinga orang lain...dah sipolan sipolan tau kisah hidup kita pulak...kisah susahnya kita..kisah senangnya kita..kisah gembiranya kita..kisah sedihnya kita...so, nak taknak tue yang terpaksa Kak ELL perapkan dalam hati tue....huhuhuhuhu...

"Tuhanku dalam termangu, ku sebut namamu, biar susah sungguh, mengigati kau penuh seluruh....tuhanku cahayamu panas suci, bagai kerdip lilin, dikelam sunyi...tuhanku aku hilang bentuk, kembara dinegeri asing,..tuhanku pintumu ku ketuk, aku tak bisa berpaling".....

Itulah jalan yang terakhir yang Kak ELL ambil...Kak ELL serahkan segala gala ketentuan hidup ini padanya...hanya padamulah tempat ku mengadu..kaulah maha mendengar, kaulah maha mengetahui dan kau jugalah yang maha mengasihi....segala isi hati yang ku pendam selama ini...


Moral of the story is...hati & perasaan itu adalah sesuatu yang fragile....memang die nampak kukuh tapi sebenarnya ia rapuh...tiada hati yang boleh dibentuk & tiada perasaan yang boleh di lakarkan oleh orang lain melainkan diri kita sendiri yang membentuk & melakarkannya mengikut cara & kesesuaian kita sendiri......sekasar kasar orang itu diluaran tidak beerti dia kasar didalam...kasar diluar tapi lembut didalam...eh! tapi ada jugak yang lembut diluar tapi kasar didalam..Walau bagaimana keras sekalipun kerak nasi itu tapi bila direndam dengan air ia akan berubah menjadi lembut juga......والله أعلم.... Amin. 

Hope U Ollzzz Enjoy Reading


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit