JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
APA LAGI YANG KO TAK PUAS HATI NIE????
Saturday, 18 February 2012 0 Comment [s]

ASSALAMMUALAIKUM!!!
Wahh!!.. Petang2 yang mendung nie syoknyer kalau dapat lelapkan mata kejap...korang dah terlelap ker?... Kak ELL tak buleylah....golek2 jugak atas katil tapi tak mau juga lelapnyer...adoiii!!!

 Kak ELL hari nie sibuk menjadi pendengar yang setia... Kak ELL dengar celoteh kawan Kak ELL nie...die kata...die cukup - cukuplah menyampahnyer dengan sorang budak pompuan nie...."eheh!! BUDAK LAGI KER????...ko nie salah pandang ke JEN....BUDAK ke apa bendanye...Kak ELL tgk mcm dah buley jadi mak orang jer"..."oh! ye ker mak orang...dah boley jadi mak ke kalau sikap & perangai macam tue Kak ELL??"....si Jen menyambung lagi critanya....."Dahlah takde sikap hormat kat orang langsung...pastu mulut Ya rabbi..busuk macam longkang...harapkan muka jer...kira adalah rupa...bolehlah dikenal pasti jantinanyer...tapi perangai Ya Allah...musuh dalam selimut rupanyer dia nie....nielah orang kata "Haiwan bertopengkan Manusia"...hah!! kan dah kena ko sebijik...kurang ajar lagi...aku nie pantang orang kurang ajar dengan aku"...marah si JEN

"Bukannye apa Kak ELL sebelum nie aku tengok elok jer status2 die kluar kat FB tue...tapi knapa lak sejak kebelakangan nie FB die banyak benar ayat2 meroyannyer....kalau setakat die meroyan tuk diri die sendiri tak kisahlah jugak...nie siap sindir2 tue apahal?"..."hey!! pompuan ko dah dapat apa yang ko nakkan?...dahlah...so, apa bendanyer yang ko tak puas hati lagi ngan aku nie"?

"Kak ELL,....JEN tengoklah kan pompuan nie pun macam ada penyakit jer,...macam penyakit kemaruk cinta takut kehilangan seseorang....tulah dah terbiasakan rampas hak orang...sekarang ko macam takut lak hak ko kena rampaskan?....macam nielah ayat yang lebih tepat lagi utk ko,...ko sebenarnya dah takut dengan bayang2 ko sendiri lah pompuan.....


tulah pompuan meh sini aku bagitau.. ko ingat ko boley duduk dengan tenang ker?....kalau dah buat salah tue mana2 ko pegi ko akan dihantui oleh rasa bersalah ko tue....tue ko belum jumpa aku secara berdepan tue...kalau ko jumpa agaknyer lagi ko malu besarkan pompuan....selagi takde penjelasan yang jelas tentang apa yang berlaku...aku tetap anggap ko PERAMPAS & PENGKHIANAT DALAM DIAM"....huh!! marah gile si JEN nie...Kak ELL masih lagi duduk dengarkan lagi cerita marah die tue.....teruskan JEN,..teruskan...

"Hey! pompuan tak payahlah nak menunjuk nunjuk sangat kemesraan ko tue...sayang menyayang cinta dikenang konon...podahhh!!! hey hey hey!! aku tak heranlah...sebab aku dah couple dulu ngan budak tue...ko ameklah sisa2 aku tue..sebab ko pun aku tengok tersangatlah desperatenyer pun...kesian aku kat ko pompuan....aku tak macam ko lah....busuk hati...busuk perangai...busuk segala galanyer....busuk weyyy...busukkkkkkkk!!"


Yang si Jantan nie pun sama...ajarlah sikit awek tue budi bahasa ker...jangan suka main serang serang orang...orang macam nie ker yang digila gilakan sangat tue...tak paham betol lah...opppsss!!! lupa lak...si pompuan nie pelakon yang terhebat, pelakon yang suka berselindung disebalik topeng...depan sijantan memanglah dia lembut...pijak semut pun tak mati....tapi belakang si jantan nie dielah superwoman yang paling bahaya sekali...serang sana serang sini....huiiiii!! mulut celupar ko nie rupanyer....


Kak ELL pun tak fahamlah...dunia yang semakin canggih sekarang nie pun masih ada lagi kan orang yang macam nie...dah dapat apa yang dihajati lepas tue masih lagi tak puas hati...orang macam nie lah kan maknanyer...die tak puas dengan diri die sendiri...bukannyer die tak puas dengan orang lain....huh!!! susah ooo orang macam nie...walaupun satu dunia nie pun dia miliki die akan masih lagi tetap tidak merasa puas....penyakit nie penyakit.....

Dahlah JEN...Kak ELL harap ko bersabar jelah...pedulikan aje si pompuan tue...kalau kita kehilangan kesabaran, lawan kita mendapat kesempatan menghujamkan senjatanya yang paling tajam...lagi die akan buat kita sakit hati lagi...kita biarkan aje die tue...biarkan die dengan penyakitnyer tue...kita yang sehat nie teruskan hala tuju hidup kita....apa yang perlu kita buat...kita berdoalah untuk kebahagian hidupnyer...kalau die tak bahagia dan sampai kepenghujungnyer jugak...kita faham2 ajelah ya.... 

Harapan Kak ELL cuma satu jer JEN ko jagalah tingkahlaku...buatlah tindakan yang tepat kerana setiap tindakan yang tergesa gesa akan menimbulkan penyesalan dan setiap penyesalan betapa pun kecilnya mampu

menyedihkan hati sendiri...Apa-apa pun yang menyakiti hati kamu jangan sekali-kali kamu buat kepada orang lain okay...kan Sabar itu separuh dari Iman...

Hope U Ollzzz Happy Viewing & Enjoy Reading...



Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit