JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
SUATU HARI DIKEDAI MAKAN
Tuesday, 3 January 2012 0 Comment [s]

Suatu hari kami ke kedai untuk makan2..perut masing2 pun masa tue dah lapar apalagi kami pun terjah lah mana2 kedai yg kosong....(masuk kedai dengan semangatnyer)....srekkkkkkkk.... (masing2 menarik krusi tuk duduk)...


Pelayan:     (sambil tersenyum)..ya nak order apa???
K.Ell:           ok..makanan apa yg ada???
Pelayan:      Kita ada makanan goreng2
K.ELL:        ermmmmm!!! nasi beriani ada? 
                      (sbb tadi dah terbau nasi beriani) 
Pelayan:      Nasi Beriani ada...akak nak lauk apa?
                       kita ada dalca, daging kari, 
                       ayam masak merah...bla..bla
K.ELL:         Ok..saya nak Nasi Beriani dan 
                      ayam masak merah minuman pulak
                      bg saya sirap laici...
Pelayan:     Ok (sambil berlalu pergi)


beberapa saat kemudian pelayan pun tiba dengan membawa air minuman......apalagi K.ELL pun menghiruplah air tue sruppppp...sruppppp....dah tinggal setengah disebabkan kehausan bebenor....hehehe
tetiba pelayan yg ambil order tadi dtg lagi lalu berkata:..


Pelayan:     kak..nasi beriani takdelah dah habis..
K.ELL:       (sabor jelah air dah tinggal  setengah
                   dah nie, perut nie dah betul2 lapar)
                   aikkkkkk tadi  awak siap tanya lagi 
                   nak lauk apa bila orang dah terliur nak
                   makan  tuppp...tuppp habis pulak!!!  
                   (marah giler Kak ELL masa tue)... oklah 
                   macam nie mee goreng mamak ada...kang
                   jangan pulak awak datang lagi cakap mee 
                  goreng pun habis...(muke punyer lah serius)
                   ....grrrrrrrrrrr

Hishhhhh!!!! buat Kak ELL tension jer masa tue...orang dah lah lapar...die siap buley offer lagi makanan die dengan berbagai bagai pilihan...kok ada tak perlah jugak niee...hampehhhhh...buat orang mengharap jer...p lah check dulu ada ker tak..barulah buley offer kat org...huhhhh!!!!...tak cukup latihan betul pekerja restoran tue...apa2 pun Kak ELL puas hati sbb bila Kak ELL dah marah2...cepat jer mee goreng mamak tue sampai...kehkehkeh...tanpa membuang masa Kak ELL pun terus ngapppp lerrrrrr.....hehehehehe

Tapi korang sume jangan ikut perangai Kak ELL kay...jangan tunggu perut sampai betul2 lapar baru nak pergi kedai makan...bila yg di oder tak dapat hah!!! jadi mcm nielah...bila makan pun ntah rasa apa ntah....dah hilang deria rasa tue...dah tak buley nak nilaikan sedap ker tidak makanan tue...berangin jer satu badan bila makan...mcm singa lapar sambil mengunyah sambil mengaum....nasib baek belum sampai tahap mengigit  pinggan sampai kemek mcm singa dlm gmbr kat bawah nie....kehkehkehkeh.... NGAUMMMMMMMMMMMM!!!!!!!





Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit