JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
PUTUS TAK BERERTI PUNAH
Tuesday, 24 January 2012 0 Comment [s]



ASSALAMMUALAIKUM!!!
Tirai Pembuka Kata...Apa khabar sume?...How are U?...Ni hao ma?..Nalamaga irukkinrirkala?...Wahhhh!!!! Kak ELL ko dah mula nak menguasai semua bahasa...tapi sepatah tue jer la kan pon.....hahahahahaha...
Oppssss!!! hari nie Kak ELL nak tukau mood lah...taknak lah crite ceria2 hari nie crite sedey2 pulakkksss...agak2 korang lah kan buley ker..Kak ELL nie crite yg sedey2?... kuang kuang kuang...."Eden torai ya...eden torai"....
Okaylah nie tentang kisah kawan Kak ELL lah...kawan baik Kak ELL lah katakan...die nie sorang yang pendiam sangat...orang cakap sepatah die jawab sepatah...orang ketawa die ketawa..kahkahkah (bunyiknyer)...orang bercerita die pun angguk2 mengiyakan crita si pencerita...die memang sorang yg best untuk dijadikan tempat meluahkan perasaan...boley dikatakan die sorang pendengar yg baik lah....Kak ELL suka die...die pun layan jer Kak ELL nie...
Adalah pd suatu ketika tue kan si Senah (bukan nama sebenar) nie baru berkenalan dengan si Mamat nie (pun bukan nama sebenar)..mereka pun berkawanlah...cewahh!! mula2 tue berkawan makin lama makin rapat..terus mereka pun bercouplelah bak trend zaman2 sekarang nie..bak kata Nabil "Agak2 bila kita buley couple"...hehehe..."oiiii!!! Kak ELL crite serious ok"..."Opppsss!!! terlupo lak eden".....
Oklah agak lama jugaklah mereka berkawan..kejap ok..kejap gaduh..macam cuaca...kejap hangin kejap panas kejap hujan..Kak ELL ikutkan jer kisah diorang nie...Kak ELL tgk die happy..Kak ELL lagilah happy..senang sikit keja aku takyah nak wat karangan tuk nasihatkan ko Senah...hehehehe
Sampailah masanyer nak SPM..tup2 Kak ELL tengok hubungan diorang nie senyap jerrr....Kepala Kak ELL pun mulalah mereka reka crite.."diorang nie gaduh ker"? senyap jerrr...hek tidak hok tidak...kring3x bunyik talipon pun takde..kok tak selalu jer talipon tue berdering...naik bingit telinga Kak ELL nie dengarnyer....apalagi Kak ELL pun mulalah jadi detektip Conan sekejap..."Woiii!!! Senah aku nak tanya ko sikit buley?"..."ko gaduh ker dengan si Mamat tue?".."ake tengok talipon ko dengan ko ko sekali senyap semacam jer?" "apa cer?..ce cite ce cite"...."huaaaaaaaaaaaaa"

Makkkk!!! aiiiii terkezut Kak ELL...mulut Kak Ell pun belum sempat tertutup lagi si Senah dah melalak...huahuahuahua....gelabah Kak ELL dibuatnyer...kelam kabut Kak ELL cari tisu ker sapu tangan ker...satu pun takde last2 Kak ELL tarik jer kain cadar katil tue suruh si Senah lap airmatanyer...."sabor Senah Sabor...cer ko bawak bercerita kat aku nie hah!!...aku kan ada"..lagak Kak ELL mcm lah Kak ELL nie pun penyabar orangnyer...kehkehkeh..."elehhh!! Kak ELL belum dengar crite buley lerr sabor...hah!!! kejap lagi ko dengar crite aku kang..takut ko lak yang melenting dulu (bisik si Senah dlm tangisan)"...

Si Senah pun memulakan penceritaannyer..."macam mana aku tak nangis Kak ELL...si die tue kata kat aku konon2 kita break dululah sebab kita nak amek perisa SPM..nanti lepas SPM kita sambung balik lah...(maksud break disini konon2 taknak call2..taknak msg2..taknak jumpa2.) pastu aku pun kata oklah...gud idea jugak tue...buleylah kita fokusssss...
Lepas jer habis SPM aku pun tunggu2lah panggilan si Mamat nie...die jugak yang dah janji nanti habis jer kita kuar tgk wayang ker..lepak2 ker...tunggu punyer tunggu dah nak masuk tahun baru dah tak juga die call2..msg2 pun takde...sampai pada suatu hari tue..HP aku berbunyik...kringggggggg"..(aikk!!! dlm hati Kak ELL berkata.wujud lagi ker bunyik handset nie...hehehehehe)....sambung balik...fokussss....

"Hello, kedengaran suara si Mamat ditalian...hati aku pun macam nak tercampak keluar..jantung ku rasa macam dah nak tercabut..disebabkan menanggung rindu yg terlalu lama...."....(ternganga mulut Kak ELL dengar crite si Senah...tersembul mata Kak ELL tgk betapa girangnyer aksi si Senah bercerita...)..."Hye hello eh U apa khabar...lama tak dengar crite..U macammana sekarang sehat? exam macammana?"...macam2lah soalan yg tersembur kluar dr mulut si Senah....lepas tue Kak ELL tengok si Senah terdiam & terkaku...Kak ELL pun kejutkan die..Senah...senah..senah...Kak ELL goncang2 kan bahu die...barulah die sedar dan meneruskan adegan menangisnyer tue.....kali nie lagi kuat dan tersedu sedan die nangis....

Kak ELL!! die kata die dah taknak kawan ngan Senah....huhuhuhuhuhuu...huaaaaaaaaa....die kata die dah suka kat orang lain....huaaaaaaaaa...Senah sedey sesangat Kak ELL bukan sekali die buat Senah macam nie dah byk kali dulu skali die tinggalkan Senah lepas tue die datang balik...Senah terima...kali nie die buat skali lagi...buat dlm senyap lak tue...Hari tue masa die kata nak  break kejap tuk SPM..bukannyer die belajar Kak ELL die p kluar ngan orang lain...die p talipon orang lain...die p enjoy ngan orang lain...tue pun sib baik kawan Senah yg nampak....die tipu Senah Kak ELL....huaaaaaaaaaa......Senah benci die..Senah benciiiiiiiiiii...Senah tak buley nak terima die lagi....huhuhuhuhuhuhuu...cukuplah lah tue...cukuplah...dah byk kali dah ko buat hati aku hancur lebur....Senah tak boley terima die lagiiii Kak ELL....huaaaaaaaaaaa!!!

Dah lah tue Senah Kak ELL paham sesangat perasaan ko Senah...biarlah die dengan dunia die..Kak ELL dah kata setiap perhubungan cinta tue tak semestinyer berakhir dengan apa yg kita inginkan...sabor le Senah oii sabor ya...(dlm hati kak ELL nie dah macam ada gunung berapi yg tunggu masa nak meletup jer nie...ko Mamat sampai hati ko main2kan perasaan si Senah ya...bukan sekali dua kali pulak tue....ko tunggu Mamat....ko tunggu....)

Senah hanya satu jer pesanan Kak ELL...ko lupakanlah die...anggap jerlah die sebagai seorang yang pernah ko kenal...jangan benci orang dik tak baik...biarkan ajelah die...die yg dah memilih jalan hidup die..biarlah asalkan die bahagia..kalau die rasa die buley bahagia diatas penderitaan orang lain biarkanlah....yg penting untuk ko dik...ko teruskan hidup ko...ko cari jerlah pengganti yg baru...ko jagalah pulak hubungan ko kali nie...jauh lagi perjalanan hidup ko dik...capai dulu cita2 ko dik....

Akhirkata dari Kak ELL tuk ko dik...."If U love someone, put their name in a circle instead of a heart, because hearts can breaks, but circle will go on forever"....teruskan senyum insyaallah akan terubat jua penderitaan dihatimu.....Masuk jer tahun 2012 aku dapat melihat senyuman kembali menghiasi wajah Senah..Senah dah mula meniti hari2nyer dengan penuh bersemangat dan gumbira...terubat jua akhirnya hatimu dik ....
Alhamdulillah ..Amin....





Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit