JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
PERLUKAH BUKTI UNTUK BERCINTA???
Wednesday, 25 January 2012 0 Comment [s]


ASSALAMMUALAIKUM!!!
Lemparkanlah senyuman yang ikhlas ya hari nie...kerana senyuman kamu semua akan membuatkan hati korang tenang meniti sepanjang waktu yang sentiasa bergerak nie....malam tadi masa Kak ELL tengah kemas lemari buku2..tup2 Kak ELL terjumpa lak dengan satu buku nie..Kak ELL pun bacalah..Wahh!! teramatlah menikam kolbu ini buku....Jommm baca sinopsis Kak ELL Jommmmm!!!!

"KERANAMU AKU BERUBAH....perghhhhhh!!! bunyik semacam jer kan ungkapan nie...mesti sapa2 yang baca nie akan benar2 terasa diri die tu amat2lah penting sangatkan..kan..kan...oppppppsssss!!!! takde maknanyer nak penting2..."takyahlah nak perasan..buat apa aku nak BERUBAH HANYA KERANAMU"...wah!!!! itu ungkapan sudah tukarlah sekarang...hehehehhehe...

"KERANAMU AKU BERUBAH" ungkapan yg sebeginilah yang akan membuat kita tersedar dari lamunan kan..kan..kan..dah buat kesalahan...diri tue dah penuh dengan penyesalan...barulah nak balik ke pangkal jalan (kira macam nak bertaubatlah nie)..masa tengah berseronok tak hingat dunia, ...perkara nie lebih kurang maksud die macam...  kata pepatah lainnyer...dah terhantuk baru nak tengadah...dah terlepas barulah nak dikejar...tulah ko sronok sangat jika ada teman lelaki kan?..seakan akan dunia nie ko yang punya..Alam nie pun ko nampak indah jer dimana-mana..Mana tidaknye, ketika bercinta, si dia sentiasa ada byk masa tuk ko..si dia bagi ko hadiah yg mahal2, bawak pg bercuti, pendekkata semuanyer lah bersama ko..Hah!! pastu si dia akan mintak ko tunjukkan bukti lak yang ko nie betul2 cinta kat die...yang ko punyer lah bangang pun turutkan jer...nak tunjukkan bukti sbb sayang kononnn....nahhh!!! amek ko habis semuanyer tergadai..ko menangis air mata darah sekalipun yg dah busuk tue tetap busuk jugak...takkan buleh deee...yang busuk tue jadi wangi kalau kita sendiri yang tak bersihkannyer...dah terhantuk barulah ko nak menangis tersedu sedan...nak buat apa...masa tue dah tiada gunanya lagi dah...fuhhh!!! meroyan Kak ELL bila baca tentang kebodohannyer itu....dik dik...ko nie memanglah seorang yang lurus bendul sebab tuelah ko senang sangat ditipu...adoiiiiii....


"Aikkkkk!!! Kak ELL kata tadi menangis air mata darah...darah kan warna merah nie pehal pulak darah warna putih nie???"..."Hah!! tulah pasal korang nie sume...tulah tandanyer orang yg dah terlampau banyak sangat menangis sampai darah dalam badan pun  dah tukar kaler....tue airmata penyesalan lah tue...penyesalan yang teramat sangat...sampaikan habis semua sel darah merahnye dah mati..yang tinggal hanya sel darah putih jer....huhuhuhuhuhuhu... 

Dalam meniti hari2 untuk die bertaubat diatas perbuatannyer tue...sudah tentulah segala macam dugaan yang die harus tempuhi..hinaan & cacian orang dah tentu ..keperitan untuk menyara kehidupan seharian sudah semakin terasa...perjalanan yang harus dilalui masih lagi panjang...ohhh!!! dunia....

Yang hanya mampu dilakukan olewhnyer hanyalah berserah, menadah kedua belah tangan memohon keampunan dari yang maha esa...Ya ALLAH Ya Tuhanku Perkenankanlah permintaan hambamu ini...ampunilah dosaku sesungguhnya aku...aku telah mengabaikan Mu...melupakan Mu..membelakangkan Mu...Ya ALLAH beratnyer dosa yang ku tanggung ini....

"Saat kugapai kasih Mu..
Barulah kutahu dalam diri ini
Ada sejuta keindahan yang belum kukenali
Andai lama dahulu kukenal diriku
Tidaklah aku tersasar dari jalan Mu
Dan kini...dalam sujud aku menyerah
Taubatku hanya untuk Mu, Ya ALLAH...."

Hah!!! nielah die crite sebenarnya yang Kak ELL nak persembahkan..."KERANA MU AKU BERUBAH"..bukannyer kerana sidia jer yang kita harus berubah, takmolah berubah kerana sidia...tapi kita berubah kerana keinsafan diri kita sendiri ..berubah menuju kejalan yang diredhai oleh Allah...kerana itulah jalan yang sebaik baiknyer untuk kita buang segala sejarah hitam yang pernah kita tempuhi...make sure bila kita berniat nak berubah tue kita kenalah berubah kearah kebaikan tau...jangan lak berubah kearah yg lain pulakkkk ya...

huhhhhh!!! baru habis satu chapter nie Kak ELL baca buku2 tentang kisah keinsafan seorang wanita yang dah terlanjur dan ingin bertaubat....nanti Kak ELL baca chapter yang seterusnyer dengan tajuk yang berbeza..Kak ELL akan sinopsiskan die dlm bentuk crite drama K....perkongsian ilmu tue kan harus....hehehehehe

Hope U olllzzz enjoy reading....


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit