JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
MARKONAH & CHE' MAT POI
Monday, 23 January 2012 0 Comment [s]



ASSALAMMUALAIKUM!!!...Hukhukhuk...Kak ELL tak sehatlah hari nie...korang sume mcm mana sehat tak???? harap2 sehatlah yer...entry Kak ELL hari nie dh tentulah Kak ELL nak critekan pasal Majlis Pertunangan si Markonah yg Kak ELL pegi semalam...korang nak tau tak si Markonah tue bertunang ngan sape...shhhhhhhhh!!!! korang tengok nanti jangan besarkan skrin K...takut si Markonah nampak lah pulakkkksss....hehehehehe...

Sebelum Kak ELL upload gambar si Markonah dgn tunang die Kak ELL nak critekan dulu malam sebelum tibanyer hari Majlis Pertunangan tue...korang sume nak tau tak apa yang terjadi?????

Kesian Kak ELL tgk si Markonah tue...masa malam sebelum majlis tue..kita orang sume tengah duduk2 bersembang kat luar rumah tengah duk sibuk tengok orang pasang khemah...tgh busy kemas2 rumah..alihkan semua barang2 dalam rumah...masa Kak ELL sibuk tolong si Markonah angkat krusi...tup2 tetiba jer blackout...takde api...habis gelap satu rumah...keringat meleleh membasahi rambutku..gelap seluruh pandangan kanta mata ku...opppssss!!! dah tu Kak ELL dah tue....p lerr sambung cite ...udah blackout memey ar sumenyer tak nampokkk....adoiiii!! Kak ELL nie kan suke bebenor motong steem crite lah.....kehkehkeh...

Hah!!!! korang p lerrr tengok kat bawah tue...apa yg terjadi...sampai berjuntai wayar extension tue Kak ELL kerjakan...sebab p sambung sana p sambung sini..pinjam api umah orang sebelah....akhirnye barulah dapat kami masak nasi tuk makan malam...huhuhuhuu...

 
Terima kasihlah kat rumah sebelah sebab bagi kami tumpang pakai letrik die...kalau tak..tak tau lah Kak ELL apa yg jadi  malam tue...senget benget lerrr hantaran ko Konah oiiiii....compang campinglah reben kat hantaran2 tue sume...kehkehkeh....

Lebih kurang dalam pukul 10 mcm tue barulah rumah si Markonah diterangi oleh si api letrik semula...thanks jugak too abang2 TNB yg bekerja keras tuk mengembalikan cahaya terang benderang kat umah si Markonah nie...udah2 leerrr tue Kak ELL oiiii... p lah upload cepat gambar2 pertunangan tue....ok2 Kak ELL tgh upload lerr nie...jommmmmmm....

Hah!!! Rombongan tiba...rombongan tiba...dalam pukul 2.30 petang rombongan pihak lelaki pun sampai...mulalah si Markonah menggeletar...menggigil tangan si Markonah...terkebil kebil mata Markonah ketakutan...perasaan gabra.+ mengelabah pun timbul...al maklumlah dah nak disunting orang...dah nak bertukar gelaran dari single ke gelaran tunangan orang..ehemmmmm...ehemmmm....

Kak ELL: yalah...orang dah nak ada "abang".....
Suara 1:  aikkk!!!! Kak ELL lain mcm jer bunyikkknyer...Kak ELL jeles ker????....
Kak ELL: nak jeles apa ke bendenyer...aku lagi suka kau tak tak???...suke lerrr bila si Markonah tue kawin nanti aku nie dah tentulah masyukkkkk....kehkehkeh...
Suara 1:  hishhhh!!!! ko ni Kak ELL mata duitan betul..
Kak ELL: ."Ade Aku Kisah"...kahkahkah
Suara 1:  Lah Kak ELL nie sukakan memanjangkan crite...orang dah tak sabor dah nie nak tgk...macam mana rupanyer si Markonah tue....adoiiiiii....
Kak ELL:  Ha'ah terlupo lak eden....oklah nahhh!!! p lerrr tengok...



Hah!! tu dia gambar si Markonah ngan tunang er si Che' Mat Poi...hah!! lawa tak?...ada mcm muka Kak ELL muda2 dulu tak???kahkahkah...Kak ELL perasen sudaaa...

Itulah die gambar petunangan Si Markonah & Che Mat Poi atau nama sebenar mereka...Siti Noor Affiza & Wan Syaiful Izwan....Kak ELL harap semoga mereka bahagia dan eratkan lagi hubungan untuk sampai ke stage yang satu lagi Kayyyy...

Akhirkata...harapan & nasihat Kak ELL dan yg lain2 nyer...semaikan sikap bertolak ansur..sikap rendah diri..sikap sabar..sikap penyayang...sikap berterus terang..sikap bertanggungjawab..sikap mempercayai antara satu lain..kalau semua sikap2 diatas korang praktikkan...insyaallah hubungan cinta kalian berdua akan berjaya sampai ke kemuncaknya....

ALHAMDULILLAH!!!



Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit