JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
LIMAU RAYO CINO MENYERANG LAGI
Monday, 16 January 2012 0 Comment [s]



ASSALAMMUALAIKUM!!! Apa khabar sume sehat tak??? Kak ELL alhamdulillah sehat2 sentiasa...Hah!! hari nie Kak ELL nat crite kat korang sume tentang buah berkotak yang ujud setahun sekali jer kat umah kita nie...buahnyer masak dalam kotak..kotaknyer merah isinya oren....cer teka cer teka...hehehehe...tau tak jawapannyer?   APA???? tak tau.....(sambil bercekak pinggang..nie yang buek den nak speaking nogori nie)
"Nie yg den marah nie...buah nie ado kek mano2..kok tak cino sobolah umah bagi, omak apak korang poei boli..buah nie pun korang tak yo tau laei...hah!!!  buek apo melopong laei POEI tengok kek bawah tue hah, den dah siap upload an gambar er...kok tak tau yo laei meh sinia den sumbat an sebiji2 buah tue kek dlm mulut korang"....Aikkkkk!!!! marah nampak...relek arrrrr Kak ELL..kate nak crite....hehehehe...."eh sorrylah ter ober acting lah pulak Kak ELL nie"....hahahahaha...


Hah!!! meh sinia Kak ELL nak crite...al-kisahnyer tentang limau Rayo Cino nie...dulu time Kak ELL keja dengan kompeni Cino byklah jugak Kak ELL dapat buah limau nie..mcm2 jenis ada..nie gmbr kat atas nie kira limau yg ada gred sikitlah...harege die pun kira mahal sikitlah dr limau yg dibungkus dalam pelastik merah tue...sekarang nie bila dah X kereja dengan kompeni cino lagi sebijik buah limau pun takdo landing kek umah Kak ELL nie...huhuhuhuhu...sedeynyerrrr....

Ingat lagi masa Kak ELL keja dulu...pantang nampak limau nie mesti Kak ELL SONGLAP sebijik2 masuk dalam laci meja...hah masuk...hah masuk....hari2 Kak ELL Songlap..bak kata orang tue sikit2 lama2 jadi bukit...bukan jadi bukuit (ala2 david teoh) lagi dah.. dah nak jadi gunuing berapi dah laci meja Kak ELL tue..sampai dah X leh nak tutup..tersembul sembul keluar...hahahaha...punyelah dasyhat masa tue kamaruk limau rayo cino nie...
Balik jer keja capai sebiji..lepas makan malam capai sebiji..nak tido pun capai sebiji...last2 tersandar Kak ELL dek kekeyangan makan limau rayo cino nie....hehehehehe


Tuelah kisahnyer tentang betapa mewahnyer stok limau rayo cino masa kerja dulu...sekarang nie bila nak makan & nak rasa meriahnyer warna oren tue kat umah kenalah beli sendiri...sekotak..dua kotak..terpulanglah kepada diri sendiri yg nak makan...oklah dah panjang lebar dah nie crite Kak Ell kang kerja korang tak siap pulak asyik bace entry Kak ELL nie..kan..kan..kan....apa2 pun Kak ELL nak ucapkan kat korang selamat bercoti panjang sempena RAYO CINO nie....HAPPY HOLIDAY to U OLLLZZZZZZZ!!!!!




Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit