JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
KO BALIKLAH SENDIRI BAG....
Saturday, 28 January 2012 0 Comment [s]


ASSALAMMUALAIKUM!!!!
Alkisahnyer dilapangan terbang....kali nie takde mukadimah...Kak ELL dah tak boleh tahan dah nie.......Kahkahkahkah....Kak ELL tengah ketawa sampai terguling guling nie...gelihati Kak ELL hari nie..ada kes tadi masa kat Airport...ada orang tue tinggalkan luggage semata mata nak balik cepat ke KL...kesabaran tahap gabannyer dah tak boleh nak dibendung lagi dah....yang gelihati tue masa die nak pegi Sarawak tue, die bawak luggage punyalah besarrr...lagaknyer macam orang nak duk lama kat sana...tup2 pegi hari Rabu hari tue...hari Sabtu dah sibuk nak balik...projek ditangguhkan katanyer...sebab barang spare part tak sampai lagi...oklah fine...


Kisahnyer begini...nie sume gara2 flight delaylah nie...tiket balik KL frm MIRI delay lama giler tue sampai 4 jam..member pulak masa tue dah sampai awal ke airport..yalah nak kena check in dulu 2 jam sebelum departure kan...so lebih kurang dalam pukul 12.00 tengahhari lah member dah terpacak kat check in counter...so tanpa membuang masa lagi member pun check in lah luggage die...ok urusan check in berehhhhh....member pun beredar tuk keruangan imegresen.

Tup2 bila dah tiba masanyer nak boarding tup2 anouncement pun kedengaran.."Tuan2 & Puan2 penerbangan dari MIRI ke KL terpaksa ditunda..penerbangan yang dijadualkan berlepas pada pukul 2 ptg akan ditunda ke pukul 7 mlm....APA????????.....pukul tuuuuuuu....juhhhhhhhh.....wah!!! member dah naik berang dah nie...apa taknyer kalau pukul 7 mlm flight bermakna member dah duduk kat airport tue selama 8 jam....fuhhhhhh!!!!!...berpoloh ketiak den tekauuuu.......hahahaha

Pihak Airport dengan penuh rasa bersalah pun cuba tuk menenangkan penumpang2 yang kelihatan begitu marah diatas kelewatan yang terlalu lama ...berbagai bagai penerangan diberikan dan sebagai tanda maaf pihak pengurusan bersetuju untuk mengagih-agihkan voucher makanan untuk para penumpang yang terkandas...mereka pun bersetuju ...tapi lain lah pulak dengan member kita yang sorang nie degil sikit...die dengan rasa tak puas hatinyer pergi semula ke kaunter dan bertanya pada staff yang bertugas tue..."Cik saya nak tanya nie...tak ada ke flight lain selain dr flight yang delay nie...kalau ada, boleh ke kalau saya nak transfer flight?....saya dah tak larat dah nie nak tunggu lama2...lama tue nak tunggu sampai pukul 7"....agaknye memang dah jadi rezeki  si member nie tadi..kebetulan ada lah pulak seat yang kosong dan member pun dibenarkan untuk menukar flight..tapi masalahnyer..luggage dah di check in kan ke flight lain...habis camno tue????  

"En luggage saya nanti macammana..saya naik flight lain bag saya naik flight lain nie"..."takper2 En jangan risau ya..En buat jer laporan kehilangan bag..nanti yang selebihnya kami akan uruskan"...perghhhh!!! jaminan yang sungguh melegakan hati....


Kahkahkah....gelihati Kak ELL dengar cerita si member tue tadi....apa ketidaknyer tuannyer naik flight lain dah sampai pun KL tapi luggagenyer masih lagi tinggal kat MIRI sana naik flight lain.....nasib ko lerrr bag...ko travellah sensorang...tuan ko dah berdengkur pun hah kat umah...kahkahkahkah.....

Apa2 pun pihak Airport akan menghubungi si member nie tadi bila bagnya selamat sampai dan mereka telah berjanji untuk menghantar bag tersebut terus kerumah si member nie tadi pada keesokan harinya nanti...hehehehhe...bagus itulah bertanggungjawab namanyer...kepentingan customer haruslah diutamakan...barulah customer merasa puas hati dengan servis yang diberi....bagus2x  two thumbs up untuk staff2 Airport....

Oppssss!!! pada si member ingat ya...nasib baik tue tak datang selalu tau..so sentiasalah bersyukur diatas  setiap kejadian yang berlaku kerana setiap perkara yang terjadi itu ada mengandungi  1001 macam hikmah disebaliknya 
Itulah Al-kisahnyer...

Hope U Olllzzz Enjoy Reading


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit