JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
KECEWA!!! SALAH SIAPA???
Thursday, 26 January 2012 0 Comment [s]


ASSALAMMUALAIKUM!!!
Maniskan bibirmu dengan senyuman..ceriakan harimu dengan kesihatan yang sempurna..bulatkan matamu untuk membaca celoteh Kak ELL nie...hehehehhe

Panel Juri, tuan2 & puan2 yang dihormati sekalian tajuk cerita Kak ELL hari nie ialah tentang KECEWA...wahhh!!! intro die jer dah macam ahlil PIDATO lah pulakkk...hehehe...takper2 itu yang akan membuatkan kita lebih semangat tuk membacanyer....ok silakan teruskan membaca..........

Kak ELL nak crita kan.. crita tentang kecewa...crita yang paling popular lah K..sebab kecewa yang nie pun Kak ELL pernah jugak melaluinya & yang paling senang untuk di flashback kan crita2nyer....KECEWA PUTUS CINTA!!!...kecewa yang memang selalu menduduki tangga carta yang paling atas sekali..."fuhhh!!! macam best jer crite nie Kak ELL"..."hah!! best ya...tak tau kejap lagi korang sume nak kena basuh ngan Kak ELL"...hehehehe

"Hangpa suma dah ada boypren lom??" tanya salah seorang budak pompuan yang masih lagi bersekolah..pada teman2 sebayanyer..."Apa kelas hangpa takde boypren...tgk mcm cek nie hari2 boypren dok mai sini jemput cek balik sekolah"!! (pergghhh!! dengan lagak bangganyer..muka tak buley Bla!!! betullah budak nie)...

Aikkkk!!! umur baru belasan tahun..sekolah lagi  makan pun mak bapak tanggung dah layak ker nak bercinta?  owh!! cinta bahagianyer bila ko hadir dalam hidupku, indahnyer cinta, manisnya cinta, romantisnya cinta....bercinta bercinta bercinta... lepas tue Putus Cinta...Putus cinta sebelum masa yang selayaknyer...hah!! tuuuu dia...buukkk buukkkk...gedebukkkkk!! ko kebawah...

Bila tengah sronok bercinta taklah patut iainya ditangisi ataupun dikesali..siapa suruh hangpa dok p bercinta waktu belajaq??..Bukankah mak bapak hangpa dok mengharapkan hangpa suma masuk Universiti, belajaq bersungguh-sungguh, capai keputusan cemerlang dan capai cita-cita hangpa dulu..Mengapa pulak hangpa dok p memesongkan niat asal tuk masuk U dengan bercinta?....Sudah asyik masyuk bercinta, sudah serah segala galanya, akhir sekali ditinggalkan buta-buta.  Hah!! hangpa p lah tanggung sendiri!..Hangpa sendiri yang dok berani gali lubang..hah!! sekarang hangpa nak p tutup lubang itu dengan apa?..Dengan Penyesalan?...Penyesalan2 nie dah takde gunanyer lagi dah nak buat lagu mana dik oiiiii jika maruah sudah terlucut daripada diri...Hangpa nak cakap apa pada mak bapak yang saban hari tak putuih2 dok mendoakan kejayaan anaknya?...Kejayaan jenis apa yang hangpa nak bawak pulang ke pangkuan mereka?....dushhhhh!!!! hah!! kan dah kena sebijik....adoiiiiiii!!! fuhhh!!! Kak ELL mulut kluar api sudah jadi macam DRAGON BALL!! almaklumlah tahun nie kan tahun NAGA kalau mengikut kelender Cina...

Nie lagi satu nie...ayat nie selalu kluar nie bila dah tak buley nak selesaikan masalah..sikit2 kita akan cakap "Dah takdir aku macam nie nak wat macam mana"...opppsssss!!! jangan suka2 nak menyalahkan takdir..apa yang berlaku semuanya bukan salah takdir tapi salah diri sendiri yang 'kurang sabar'...semuanyua nak express..nak rasa konon....hah!!! sekarang nie bila dah rasa kenapa pulak menangis, kenapa pulak menyesal...kenapa pulak nak koyak2 kan buku, tarik2 rambut sampai nak terputus pun ada...nie  ker cara hangpa semua menyelesaikan masalah yang hangpa sendiri dok reka???...perghhhh!!!!! panezzzzzzzz....



Sudah2 lah tue...apa apapun jenis kekecewaan bukanlah pengakhir kehidupan.  Satu jer pesanan Kak ELL...hangpa semua p lah dok renung2 kan betui2 no...hangpa sume p tengok muka mak bapak hangpa ...hangpa tak kesian ka dengan mereka?...cuba hangpa suma perhatikan bentuk fizikal mereka..raut wajah mereka.  Mereka tak pernah mengeluh no mendidik hangpa..rambut mereka dari hitam dah jadi putih dah dok nak membesarkan hangpa...badan mereka yang berisi dah tinggal tulang no nak cari rezeki buat hangpa suma...so pandai2lah hangpa buat mereka gembira & bangga tengok hangpa suma..jangan dok hangpa p perabih kan duit & usaha2 mereka dengan benda2 yang tak baikkkk...hangpa paham no apa yang cek cuba nak khabaq mai kat hangpa suma....hangpa paham no...!!..."Renung-renugkanlah Dan Selamat Beramal"...kahkahkah...hah!!!! kan Kak ELL dah jadi macam Dato Dr Fadillah Kamsah dahhhhh!!!! adoiiiiii!!!!

Huhhhh!!!! itulah die dik sedikit sebanyak hal2 kehidupan yang dapat Kak ELL kongsikan dengan korang sume...harap2 korang buleylah mengikuti & memahaminya ya...Tidak salah tuk mengenang kekecewaan itu...jadikan iainya sebagai Pengalaman dan Pengajaran..kemudian mulakan langkah baru berbekalkan kedua dua "P"diatas...ketika itu kita akan merasakan langkah kita lebih bermaya dan lebih bergaya daripada sebelumnya.
Okay lah suma...sampai disini sajalah nampaknyer...kang panjang2 kang korang bohsan lah pulakkk kan..nanti bila ada crita2 yang baru & menarik Kak ELL akan kupaskan & kongsikan dengan korang sume OK

Hope U Ollllzzzzz Enjoy Reading!!!


Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit