JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
BEST KER MERAJUK???
Saturday, 28 January 2012 0 Comment [s]


ASSALAMMUALAIKUM!!
Syabas, canggih, cemerlang, luar biasa bagus...berborak ada masa takkan lah nak senyum pun korang takde masa kan..kan..kan...Jom kita senyum sama2 jom..harapan Kak ELL semoga hari yang kita lalui hari ini adalah yang terbaik bagi kita semua ok...INSYAALLAH!!

Hari nie Kak ELL nak kongsi dengan korang semua tentang satu tajuk yang agak menarik iaitu tentang MERAJUK..

MERAJUK??...Hai, kalau masih muda tue merajuk kira manislah lagi rupanyer..tapi kalau dah tua merajuk ya ALLAH buruk!!... Adoiiii!!! sikit punya hal nak menangis, sikit punya hal nak berasa jauh hati, sikit punya hal pun nak kecik hati...itu  macam kalu manyak susah lorrrrrr.....


Lebih dasyhat merajuk ialah masa bercinta.  Alah masa bercinta asyik2 merajuk jer memanjang kan. "Eleh! Kak ELL...mcmlah orang tak tau Kak ELL dulu pun sama jugak kan...Bila boypren tak telefon jer merajuk, tak dapat kad harijadi merajuk, lambat balas SMS pun merajuk..betul tak???" Orang yang pernah bercinta tue tau2 jer la kan...

Agak2 korang sume lah kan kenapa erk kita perlu merajuk?? Hah!! Kak ELL tau sebab korang sume suka kan kena pujuk...syokkan kena pujuk...konon2 ada orang sayang sesangatlah kat kita kan, ada orang ambil peduli, rasa disayangi, rasa diberikan perhatian yan sepenuhnyer...yang buatkan lagi best tue siap pujuk2 dengan sejambak bunga lagi...wowww!!! romantisnya...(terflashback lah pulakk zaman bercinta dolu2)...itu kalau merajuk pada orang yang tersayang...cuba merajuk pada orang yang tak sayang, "lantaklah ko kat situ...ko nak merajuk hah!! merajuklah aku peduli apa...kahkahkah....nah!! amek ko baru padan ngan muka ko...buat penat je, buang bateri jerlah ko kat situ"...hehehehe

Sebab tulah orang merajuk bila dia tahu ada orang sayang kat die, ada orang dokkk peratikan dia, ada orang slalu sebut2 nama dia..barulah dia nak merajuk. Merajuk nie kadang2 pun ada taktik jugak tau...jangan korang ingat suka2 jer nak merajuk...

"Jangan jadi seperti pungguk rindukan bulan sebab bulan tak akan jatuh ke riba, jangan bazirkan waktu merindui pelangi sebab pelangi tak mungkin dimiliki"....fuhhhh!!! madah pujangga sudah kluar lah Kak ELL...

Punca orang yang merajuk sebenarnya sikit jer..Punca yang pertama ialah minta dipujuk,,orang yang kuat merajuk nie sebenarnya nakkan perhatian yang lebih..kalau camtu apakata kita cubalah luangkan sedikit masa tuk pasangan kita supaya die tak rasa tak dipedulikan...itu jer...kalau boleh jangan dibiarkan penyakit merajuk nie lama2 ya..seksa merajuk nie..bayangkan orang merajuk, nak senyum tak boleh, nak ketawa tak boleh..apa2 perkara yang lucu terjadi depan mata pun diorang akan simpan dalam hati...ala2 control2 gitu..nak ketawa pun seganlah pulak..."eh eh!! tadikan aku tengah merajuk...so kenalah kekal merajuk"....hehehehehe...sabor je lerrr...

So nasihat Kak ELL kalau boleh kita buang lerr jauh2 tabiat merajuk nie K...apakata mulai hari nie kita jangan muncung2 lagi..jom kita mengorak bibir kita dengan senyuman yang semanis manisnya jom...tapi janganlah korang sume p senyum kat merata rata tempat pulak...kang ada pulak orang yang salah sangka niat kita yang sebenarnya nak amalkan senyum tue kang....hehehehe

Ok apa2 hal yang terjadi didalam setiap perhubungan itu, kita kenalah selesaikannya dengan berbincang..berbincanglah dengan pasangan kita apa yang terbaik untuk kita kekalkan & memiliki sebuah ikatan  perhubungan yang bahagia...so akhirkata dari Kak ELL untuk semua bawak2 lah bersabar kerana
"Sabar dalam setiap detik kemarahan boleh menghindarkan seribu penyesalan"

Amin..Alhamdulillah!!

Hope U ollzzzz Enjoy Reading












Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit