JEJARI LENTIK MENARI
Selamat Datang ke blog Kak ELL Follow atau Home.
AKU, KAWAN DAN KENANGAN
Sunday, 29 January 2012 0 Comment [s]



ASSALAMMUALAIKUM!!! 
Apa khabar semua sehat???....opppssss takyah jawab..takyah jawab...biar Kak ELL yang jawab...tentulah sihatkan..kalau tak sihat takdalah orang nak baca celoteh Kak ELL pepagi buta nie...hehehehehhe....saborrr jer lerrr...

Celoteh Kak ELL hari nie ialah tentang hubungan sillaturrahim sesama kita...alah lebih kurang tentang hubungan kitalah sebagai kengkawan...jom ar kita share sama2...tak syoklah Kak ELL jer sorang2 yang crita...jommmmmmm...

Amacam korang semua ramai tak friends...yalah..kengkawan korang yang kat Blog ker..Networkblog ker...FB ker..Twitter ker..My Space ker..Skype ker..."wah!!!! kelas ko Kak ELL semua laman sosial nie ada dalam kapla hotak ko Kak ELL"..."ehhhhh!!! of coz lah...U ollzzzz see the leg lah...Kak ELL rajin tau jenjalan2 kat internet nie...habis Kak ELL punggah semua yang ada kat sini"...(hidung dah kembang kempis dah nie)"...kehkehkeh...ok2 let's start the story...
.
Sejak kebelakangan nielah kan kenapa erkkk..Kak ELL tengok sesetengah orang tue..bukan main lagi friends list die sampai mececah beribu ribu friends tue...tapi yang aktifnyer cume lebih kurang dalam ratusan jer..apa sudah jadi dengan yang selebihnya tue...makhluk asing ker?...kehkehkeh...


Alamakkk!!! itu gambar sudah kluar lah.....hahahahaha...bukan macam nie maksud Kak ELL ok...Kak ELL saje nak gurau2...adoiiiiii!!!

Nie tentang hubungan yang kita sendiri cipta nie...yalah dari tak kenal terus kenal  dari tak pernah jumpa boleh jumpa hah!! nie kan semua diatas pertolongan laman sosial nie...bayangkanlah member satu sekolah satu kg yang lama tak jumpa...last2 jumpa kat pesbook.."eheh engko mana ko pegi selama nie...puas dah aku cari, balik kg manjang tak jumpa jer...last2 jumpa kat sini"...ko buat apa sekarang, ko duk mana sekarang, ko keja apa sekarang, dah kawin  ke belum, anak ko dah brapa dah???"....nah!!! amek ko mana satu nak jawab nie...soklan macam polis pencen lah pulakkk....hahahaha....hah!! tengok kan dah sambung balik dah hubungan yang terputus

Dulu masa mula2 baru jumpa wahhhh!!! bukan main havoc lagi komen2, macam2 cerita yang kluar...semuanya indah belaka...dari zaman sekolah rendah sehinggalah kini semua crita banyak yang di flashback kan...seronokkkk sesangat...Kak ELL suka.....tapi kini bila semua crita dah kluar...kenapa semuanyar diam membisu seolah olah tiada lagi dah kenangan bersama yang menarik untuk dikongsi....huhuhuhuhu

Tapikan kawan sekarang nie banyak jugak yang dah tak berapa nak pandang kawan...almaklumlah yang dah berjaya & berkarier dah tentulah sibuk dengan aktivitinya...kengkawan2 die pun dah tentulah yang sama level dengan die..kalau dulu masa sekolah buleylah...baju putih kain biru, kasut putih, beg kain, p skulah pulak naik bas....baju sama jer potongannyer, kasut & bag sama jer brandnyer...tapi sekarang nie..memasing dah pakai baju sutera korea..kasut Jimmy Choo..handbag Louis Vuitton..kereta FERARRI....fuyoooooo!!!! gempak seyyyyyyy.....FERRARI tue.....kehkehkeh..

Tapi kan Kak ELL tak sukalah benda2 tue sume jadi penghalang kita nak teruskan hubungan berkawan...kerana bagi Kak ELL yang serba serbi kekurangan nie Kak ELL lebih mengharapkan sebuah ikatan  persahabatan yang ikhlas dari korang semua...yalah bak kata OMPUTIH...

SOME FRIENDS ARE SEPARATED BY TIME...SOME ARE SEPARATED BY DIFFERENCES..SOME BY DISTANCES, SOME BY PRIDE...BUT NO MATTER HOW FAR YOU ARE OR DIFFERENT WE MAY BE...YOU'LL ALWAYS BE A FRIEND TO ME.

Kawan2 mana korang sume pergi...jangan tinggalkan aku sendiri...aku rindukan korang nie...meh lah sini...kita komen2....tapi sorang pun tak mahu menghampiri..almaklumlah aku bukannya orang yang berjawatan tinggi...sedey rasa dihati...biarlah aku disini...hanya blog inilah yang menjadi peneman ku dikala sunyi...dan tetap akan kekal menjadi temanku yang sejati.....perghhhhh!!! Kak ELL touching nampak......"mestilah touching...dah lama dah Kak ELL cari korang...last2 bila jumpa korang sume senyap seribu bahasa...tiada kata seindah bahasa...indah khabar dari rupa...apakah ini noktahnyer perhubungan persahabatan yang selama ini dibina?"...."makkkk aiiiiii Kak ELL nie nampaknyer macam serious jer nie???"....


"Hah!! tau pun korang sume takut...tue baru pembuka kata jer tue dari Kak ELL..belum lagi sampai kat perenggan2 yang berikutnya....sebenarnya bukannyer apa..cuma rasa gembira tue tak dapat nak digambarkan bila dah bertemu dengan kengkawan lama maupun yang baru...terasa kita nie tak lah berseorangan...
tapi bila dah jumpa tue janganlah pulak kita memutuskannya...Memutuskan hubungan silaturrahium sesama kita...kalau korang dah add & accept sesiapa saja kat FB nie sebagai friend...anggaplah mereka semua tue friends korang ya...jangan pulak kita bermusuh & jangan pulak kita menyombong diri...kerana disinilah kita bertemu..bertanyakan khabar..melhat perkembangan..diantara satu sama lain...kirimankanlah ucapan selamat, kirimkanlah ucapan salam, kirimkanlah ucapan tahniah kepada teman2 kita yang masih lagi berada disini...dan kirimkanlah ucapan takziah dan sedekahkan lah AL FATIHAH pabila mereka sudah pergi dan kembali kesisi Illahi...Amin Ya Rabbulalamin. 

Hope U Olllzzz Enjoy Reading





Older Post | Newer Post
ELL's Profile

JEJARI LENTIK MENARI..MENCORETKAN CEBISAN HATI YANG SUCI MURNI..UNTUK TATAPAN SEMUA YANG ADA DISINI


Kalau korang sume nak tau nielah die kak ELL...CUN KAN! Haha! Jangan lah segan segan nak berbual ke..nak komen ke..nak jerit ke dgn kak ELL kay..kak ELL orait jer. Oppssss!!! lupa lak Kak ELL ada macam macam crite nak story nie...kalau nak tau..rajin rajinlah dtg melawat ya....insyaallah kak ELL akan slalu update crite crite terkini k...Assalammualaikum.


ComScore



Tagboard




Feedjit